A magyar az egy leveses nép. Ha egy családi összejövetelen nincs minimum húsleves, az már skandallum. A hideg téli napok, csak fokozzák a megszokás mellett a vágyat: kéne egy jó forró, kiadós leves. Múlt heti menünkben szerepelt ez a zöldséges, káposztás, húsos leves.
Mirelle tesztelte, neki nagyon ízlett. Rögtön rákérdezett: borsikafű van benne? Talált, süllyedt. A borsikafű, alias csombor, jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. A borsnál kevésbé erős, de érdekes aromája miatt kedvelt fűszer, ráadásul, csökkenti a felfúvódást. A savanykáskáposztához, és a füstös ízű libamellhez remekül passzol.
Juli mamájának receptje, igazi lélekmelegítő, téli finomság.
Zöldséges káposztaleves füstölt libamellel 4 személyre
Hozzávalók
30-30 dkg füstölt hús illetve savanyú káposzta
vegyes leveszöldség,
1 fej hagyma,
2 dl tejföl,
2 evőkanál
olaj,
1 ervőkanál finomliszt,
1 liter húsleves,
1 babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
Frissen őrölt fekete bors, csombor, csipetnyi cukor és
ízlés szerint só.
Előző nap hideg vízbe áztatjuk a libamellet. Másnap kis lángon puhára
főzzük, a zöldséget feldaraboljuk. Vágjuk apróra a savanyú káposztát, a hagymát pedig aprítsuk finomra. A tejfölt keverjük simára a liszttel és adjunk hozzá
fél dl hideg vizet. Az előkészítés után, az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a zöldséget és a káposztát. Néhány percig együtt pirítjuk, aztán felöntjük a húslevessel. Tegyük hozzá a fűszereket és a fokhagymát, majd fedő alatt főzzük puhára. Közben a puha füstölt húst szeleteljük fel, végül tegyük a levesbe.
Még főzzük együtt 10 percig, végül a lisztes tejföllel habarjuk be. Jól kiforralva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése