50 g sótlan vaj olasztva
45 g tönkölypehely - nagyobb boltokban a biorészen lehet kapni
50 g nádcukor
60 g teljeskiőrlésű liszt
2 e.k. méz
1/2 t.k. vaníliapor, vagy 1 cs. bourbon vaníliás cukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 t.k. szódabikarbóna
jó csipet só
20g szárazon pirított mandulaszelet
2 e.k. tej
1. Sütőt előmelegítjük 180 fokra
2. Az olvasztott vajat, tönkölypelyhet, cukrot, mézet és a vaníliát összekeverjük egy edényben egy villával.
3. Egy másik edényben a lisztet, szódabikarbónát, sót és mandulát keverjük össze.
4. A lisztes keveréket a vajashoz keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és még egyszer jól összekeverjük, a tészta ragacsos lesz. Eddig a tésztát megcsinálhatjuk előre is, és a fridzsiderben 1-2 napig tárolhatjuk.
5. Amikor sütni akarjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin diónyi gombócokat formálunk a masszából egymástól hagyjunk távolságot, hogy sütés közben legyen helyük kilapulni.
6. 10-12 percig sütjük, amíg kicsit feldagad és a széle barnulni kezd.
Próbáljuk kibírni, amíg kihűl a tepsin és már ehetjük is. Ugye, nem bonyolult?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése