
250g bulgur
2 e.k paradicsompüré, én ragaszkodom az aranyfácánhoz
5 e.k extraszűz olívaolaj
1 citrom leve
1/2 kk. pirospaprika
2 paprika (piros vagy zöld) apróra összevágva
1 jó nagy csokor petrezselyem apróra összevágva
3 mentaszár levelei apróra összevágva
6 újhagyma apróra összevágva
2 nagy, érett paradicsom apróra felkockázva
só
1. A bulgurt egy nagy tálban öntsük fel forrásban lévő vízzel, hogy ellepje, és kb egy ujjal legyen több, mint a bulgur.
2. Fedjük le, és 20 percig hagyjuk állni, míg megdagad.
3. Adjuk hozzá a paradicsompürét, olívaolajat, citromlét, sót, pirospaprikát, keverjük össze. Ezt megtehetjük előre is, akár egy nappal.
4. Tálaláskor adjuk hozzá az összes többi friss zöldség hozzávalót éa keverjük össze.
A zöldségarányokra sem esküszöm meg, hogy mindig pontosan mértük, a lényeg, hogy nagyon sok zöld kerüljön bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése