
Megadom az alaphangot:
- 50 dkg hátszín
- 1 e.k száraz fehér bor (az anyu az első nap következetesen vörösborral csinálta, ebből is látszik, hogy szabad a préda)
- fél k.k só
- 2 e.k szója
- 1 e.k cukor
- 4 e.k olívaolaj
- 1 kisebb gyömbér hámozva, vékonyan csíkozva
- 2 egész póréhagyma karikázva a zöldjével együtt
- 3 gerezd fokhagyma
- fél k.k kukoricaliszt vagy keményítő (na, mi ezt komplett elhagytuk mindannyian most)
- 3 e.k zöldséglé
- mi tettünk bele most Worcester szószt is
- frissen őrölt bors
- szezámolaj a végén
Folyamat:
1. A húst a rostokra merőlegesen vékony csíkokra vágjuk.
2. Elkészítjük a pácot a borból, só, borsból, szójából, cukorból és fél e.k olajból. Ebbe keverjük a húst és egy éjszekára a hűtőbe tesszük.
3. Másnap wokban lehetőleg felhevítünk 2,5 e.k olajat és a póréhagymát a gyömbércsíkokkal kevergetve 2 percig pirítjuk, majd kivesszük.
4. A maradék olajat is felhevítjük, majd hozzáadjuk a húst és a fokhagymát. Így pirítjuk néhány percig.
5. Hozzáadjuk a hagymás gyömbért, ekkor jöhet bele még Worcester is és tovább sütjük még 2 percig.
6. Ha sok a szósz, akkor lehet a zöldséglében elkvert liszttel vagy keményítővel sűríteni, de ezt mi kihagytuk, mert:
7. Ha nem lenne elég puha a hús (mert véletlenül nem hátszínt adtak pl.) ez az egész massza mehet lefedve a 180 fokos sütőbe kb 1-1,5 órára, ha puha, akkor elfőzhetünk a szaftjából fedő nélkül.
8. A végén, ha kész egy kis szezámolajat keverünk bele, és bátran utóízesítjük, ahogy tetszik nekünk.
Várom a beszámolókat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése