2010. október 23., szombat

Friss paradicsomos spagetti - szombati recept

Minden évben egyszer belenyúlunk valami olyan paradicsomba, ami egy másik dimenzió a többihez képest, ez most csütörtökön esett meg velem, amikor elfogyott a pardicsomunk és lementem a piacra pótlásért. Ráadásul a mi Bélánk - aki hozza nekünk a friss zöldség-gyümölcsöt - standján akadt meg a szemem ezeken a kicsi kemény bogyókon, rögtön őket választottam és nem hibáztam. Aznap este közöltem a kölkökkel, hogy ma ez a desszert majd némi ódzkodás után magában kb fél kg-t nyomtak magukba, de iparkodni kellett mert négyen voltunk versenyben a maradékokért.

Ezért úgy döntöttem, most muszáj szakítani a szombati süti hagyománnyal és a világ legjobb paradicsomos spagettijét felrakni, ami egyébként eredetileg szintén jamies recept volt, ha jól emlékszem.

500 g spagetti
500g ilyen fantasztikusan édes paradicsom, vagy koktélparadicsom
1 csokor friss bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
extra szűz olívaolaj
1 ek. vörösborecet
só, bors

1. Spagettit megfőzzük az utasítás szerint
2. Közben a paradicsomokat felkockázzuk egy tálban, belereszeljük a fokhagymát, az összevágott bazsalikomleveleket, összekeverjük az ecettel, kb 3-4 ek olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk.
3. A kifőtt spagettit összeforgatjuk a paradicsomokkal és ennyi.

Mi még parmezánt sem reszelünk rá, mert ez így tökéletes. Nem süti, de isteni és talán még mai ebédnek is jó, ha nincs még kész.

Receptjeink mostantól megtalálhatók a  http://gasztro.miner.hu gyűjtőoldalon is, ahol rengeteg gasztroblogger mindennapi főzse van egy helyen. Érdemes megnéznetek!

1 megjegyzés:

Csilla írta...

masinitésztával a lányaim egyik kedvence :)