2010. június 21., hétfő

Lesz még kánikula és hideg uborkaleves!


Nem is baj, hogy megcsúsztam kissé ezzel a recepttel, mivel nem tudtátok, miért is ízlett ez annyira, mitől ment a délutáni munka, mint a karikacsapás? A kis fehérbortól, amit belecsempésztünk, attól! Nem volt vészes mennyiség, de nehogy a főnökség megtudja, utólag szóljon az igaz és való recept:

Mennyiségek hozzávetőlegesek:

2 nagy doboz sima joghurt egy pelenkában, vagy konyharuhában min. 4 órát lecsöpögtetve, ennek hiányában fele-fele arányan kb tejföllel összekeverve
1 nagy uborka hámozva, lereszelve
1 ek extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 csomag aprított kapor
1/2 l tej
3 ek fehérbor
citromlé
só, bors
a tetejére tetszés szerint aprított dió

Elkészítés:

1. A lecsöpögtetett joghurtba keverjük a fokhagymát, a kinyomkodott reszelt uborkát, fehérbort, kaprot, citromlét, sót, borsot, tejet, egyszóval minden hozzávalót, majd min 1 órára behűtjük, az ízek akkor jönnek ki iazán egyben.
2. 1 óra után minden hozzávalóból utólag kiigazítjuk az ízeket, ha kell.
3. Tálaláskor mehet rá dió a'la Krisztián, meg még plussz kapor.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: