2010. március 8., hétfő

Kitaláljuk, hogy mi kell nektek!

Három csaj a konyhaasztalnál, egy –egy bögre kávéval. Bréjnsztorming. Szakácskönyv nézegetéssel, internet böngészéssel. Közösen gondolkodunk azon, hogyan tegyünk a kedvetekre. Gyorsan pörögnek az események, egy rugóra jár az agyunk, jobbnál-jobb ötleteket vetünk fel. Közben elfogy a kávé, közeleg az ebédidő. Megkordul a gyomrom. Eszembe jutnak a „gyed előtti” munkás hétköznapok, a hétfői maratoni mítingekkel. Reggel elkezdtük, és délutánba nyúlóan ment az agymosás, áradt a töménytelen információ, bevételekről, haszonról, vásárlásösztönzésről, termékfejlesztésről. A lelkes munkatársak pedig egy idő után csak lankadtan ültek és gondolatban mindenki valahol máshol volt. Leginkább egy étteremben.


Soha nem értettem meg, hogy miért nem tűnik fel a fővezérnek, hogy éhes munkaerő nem hatékony munkaerő. Enni márpedig kell. Akkor is, ha közben dolgozni kell ezerrel. Vagy főleg akkor.

Ezért minden főnök figyelmébe ajánlom múlt keddi ötletbörzénk egyik termését, a mítingfúdot, azaz a tárgyalótermi nasit. Legyen szó megbeszélésről, vagy A Nagyon Fontos Tárgyalópartner fogadásáról, az általunk kreált kaja-tálak pont megfelelőek. Van rajta kence, szárított paradicsomos fetakrém, humusz, aszalt szilvás-mazsolás májkrém, paradicsomos fekete olívakrém, avokádókrém, joghurtos mártogatós. Van rajta husi, zöldfűszeres mini húsgolyók és milánói szalámi. Találtok rajta gruyere sajtkockákat, olívabogyót és sok friss zöldséget, mártogatni. A cibatta, tortilla és az aszalt paradicsomos bucik az i-n a pont.

Saját tapasztalatból mondom, terített asztal mellett, jobban pörög az agy, kreatívabb az elme, és ami fő, mindenkinek jobb a kedve, ami alapvetően jót tesz a biznisznek.

Szerintetek is?


a fotókat Mirelle készítette

Nincsenek megjegyzések: