2010. május 18., kedd

Marinált sült paprika akár fetával is

A facebookon említett üzemzavar miatt most egy rövidebb bejegyzést választottam a listámról, Dorkáék múlt heti kedvencét, a marinált sült paprikát.

Ehhez vegyünk minimum 4-5 de inkább több vastag húsú kaliforniai paprikát, higyjétek el, nem lesz sok egyrészt, mert összeesik - másrészt, mert bazi jó - végül meg azért, mert ha egyszer már sütünk paprikát, süssünk többet, úgyis eláll sokáig.

1. Izzítsuk be a sütőt min. 220 fokra majd tegyük be a paprikákat egy alufóliával bélelt tepsin sülni-akár grillezni is lehet őket.
2. Forgassuk őket sülés közben, hogy minden oldala rendesen megsüljön, fekete legyen a héja. Ne izguljunk, a héját leszedjük majd.
3. Ha kész, vegyük ki a forró paprikákat egyenesen egy nejlonzacskóba (furcsa, de még soha nem olvadt meg a zacskóm, pedig féltem tőle) és rögtön kössük be a zacskó száját légmentesen.
4. Ha kihűltek bent a paprikák, nyissuk ki a zacskót, a paprikák héja most könnyen le fog jönni. Hámozzuk meg őket és szedjük ki a magjukat. Eközben már maguktól cikkekre fognak szétesni.
5. Tegyük őket egy tálba, először sózzuk meg őket, vékonyra szeletelt fokhagyamát szórjunk rájuk, egy pici fehérborecettel locsoljuk meg, majd jöhet az extra szűz olívaolaj annyi, hogy fedje el az egymásra rakott paprikákat.
6. Szerintünk illett az édes paprikákhoz a sós feta és a petrezselyem, de akár magában fehér kenyérrel is isteni.

1 megjegyzés:

Marslakó Andi írta...

Én eleve negyedelve grillezem, egyenletesebben is sül, és nem kell utólag kapargatni a magokat:)