2010. szeptember 25., szombat

"Jamaican Jerk" grill csirke (vagy bármi más) pác recept

Ez a recept biztosan akkor a legjobb, ha még a kerti szezonban faszénen tudjuk a pácolt csirkét (zöldséget, májat, bármit) megsütni. A forró sütőben sült változat is megjárja, nem kell jövő tavaszig várni a megvalósításig, addig gyakoroljunk bent.


Száraz hozzávalók
1 ek szegfűbors
2 ek fokhagyma reszelve
1 ek kakukkfű morzsolt, ha lehet, friss
1,5 tk frissen őrölt feketebors
1,5 tk cayenne bors
1,5 tk zsálya morzsolt, ha lehet, friss
3/4 tk fahéj
3/4 tk frissen reszelt szerecsendió
csipet só
1ek cukor

A nedves hozzávalókkal keverjük el a szárazakat

180 ml fehérborecet
60 ml szójaszósz
60 ml olívaolaj
120 ml frissen facsart narancslé
1 citrom leve

És még jöhet bele a végén

1 habanero (hiányában chili) paprika kimagozva aprítva
1 nagyobb fehérhagyma aprítva
3 újhagyma aprítva

Ebbe tegyünk bele kb 4 egész csirkemellet felkockázva úgy, hogy a pác fedje el a húst. Fedjük le, és min 1 órát, de inkább 1 éjszakát tegyük fridzsiderbe, majd grillezzük meg sütőben vagy faszénen nyársra fűzve.

Mi csináltunk hozzá narancs-salsát, amihez


Narancs salsa
1 narancsot kifilézve, darabora vágva elkevertünk
2 tk citromlével,
1 tk aprított friss korianderlevéllel és
1 tk aprított hagymával

Nincsenek megjegyzések: