2010. szeptember 30., csütörtök

Quinoa, bulgur sült paprikával, fetával - maradékok hasznosítása

Nóra kérte, hogy tegyem fel ezt a receptet, mert annyira ízlett neki. Biztos örülni fog, mert ez tulajdonképpen nem is recept, hanem egy össedobott jó és gyors könnyű ebéd/vacsora, amibe bátran belesöpörhetjük spájzunk tartalékait.

Mi először quinoát vettünk, megfőztük a zacskón lévő utasítás szerint, aztán áttértünk bulgurra, amit nem kell főzni, csak leönteni forró vízzel/zöldséglével, hogy egy ujjal kb a bulgur fölé érjen a víz, majd letakarjuk és 20 percig állni hagyjuk. Utána az ujjaink között szétmorzsoljuk a gabonaszemeket.

Ebbe jöhet bármi a spájzból, a mi esetünkben ez sült és hámozott kápia paprika volt, sült újhagymakarikák, valami zöldfűszer, fetasajt, pirított dióféle is mehet rá bátran, de paradicsom-paprika, sült cukkini sem hiszem, hogy a kárára válna.

Ezt még ma is összedobhatjátok vacsorára.

Nincsenek megjegyzések: